stockageplein

Prefab productie

In de prefab produceren we meer dan 35.000m³ beton per jaar in alle mogelijke kleuren en sterkteklasses en dit zowel voor balken, kolommen, volle wanden, holle wanden, keerwanden, voorspanvloeren, architectonisch beton, terrassen (BALQOON), plinten en sandwichpanelen.

Wij zijn in staat om prefab elementen te maken tot 80 ton. In onze moderne productiehal in Temse van 31.000m² beschikken we over:

  • onze eigen betoncentrale (benor gecertifieerd) - restbeton wordt gefilterd en opnieuw gebruikt
  • een volledig geautomatiseerde carrousel voor de wandenproductie
  • vier voorspanbanen (C-fast) voor vlakke vloerplaten en ribben vloeren
  • stalen batterijen om kolommen en balken te produceren

In Hoeselt beschikken we ook over een productiehal van meer dan 10.000m². Dit maakt ons ook flexibel om de transportkost te drukken door te produceren het dichtst bij de klant.

Bovendien draagt C-concrete in Temse zowel het CE-keurmerk, KOMO-keurmerk en BENOR-keurmerk. De fabriek in Hoeselt draagt het CE-keurmerk. Ons hoogwaardige prefabbeton maakt het mogelijk om sneller te bouwen en de uitvoeringstermijn serieus te verkorten. Onze certificaten kan je hier vinden.

 

Ook onze restbeton wordt herbruikt:

De uitwasunit scheidt het verse beton residu in uitgewassen aggregaten en grijs water (recyclage water met cement en fijne delen in suspensie). Het grijs water vloeit via een overloop naar een reservoir met roerwerk, van waar het naar de betoncentrale kan gepompt worden voor hergebruik. Het zand en grind mengsel wordt over een trilzeef ontwaterd en naar een opslagplaats opgevoerd waar dit dan achteraf terug in kleine hoeveelheden hergebruikt wordt.

Voorspan
Kolom
Productie Hoeselt